Wp App Store  är för mig som tung och trogen användare av WordPress en otroligt stor nyhet.

Det finns nu ett tredjeparts plugin som etablerar en butik direkt i din WordPress backend, d.vs en WP app store, nej alltså inte en butikslösning för dig som vill sälja något från din WordPress sida, detta är alltså  för dig som vill köpa themes och plugins direkt från kontrollpanelen. Hela lösningen installeras enkelt genom att man laddar ned zip filen för butiken från wpappostore.com, och laddar upp den till sitt plugin directory, sedan efter att man har aktiverat pluginet i WordPress backend, så finns det ett nytt menyalternativ som låter dig se föremål till salu, sorterade på plugin och themes.

I 2010 fanns det att läsa att Automattic som utvecklar WordPress.org och dess plattform (WordPress för egen installation) hade planer på en WordPress App Store, men vad hände? Det ska också bli oerhört intressant att se om WP App Store pluginet som nu finns tillgängligt och som drivs av representanter från theme/plugin bolagen som finns representerade i lösningen kommer att få slippa in i värmen i WordPress sitt plugin repository.

Wp App Store har redan lyckats samla flertalet kända stora theme utvecklare som säljer direkt genom pluginet.

Här är de leverantörer som finns inknutna i Wp App Store per nu: Som ni ser så är det flera stora välkända aktörer som erbjuder sina themes genom Wp App Store. Per nu så är det mest themes, och endast ett fåtal plugin som finns tillgängliga genom lösningen, men förhoppningsvis så är det här någonting som tar av, och fler aktörer kopplar sig mot Wp App Store med tiden. Framförallt så saknas jätten Themeforest.net

Themify  Press75  Organic Themes
 SeedProd  Gabfire Themes  Obox
 Dev7studios  WooThemes  Crowd Favorite
 Modern Tribe  AppThemes  ThemeFuse
 WPZOOM  digital-telepathy  UpThemes
 Wysija  Mint Themes  Zen Themes

 

Testa att ladda ned WP App Store här.Vad tycker du? En bra ide? Finns det några kända konkurrenter?
Personligen så hoppas jag att te.x WPMUdev etc ska släppa plugins genom denna lösning, men tror tyvärr inte att vi kommer att se det i den närmaste tiden, eftersom dom kör en helt egen plattform för att sälja och supportera sina lösningar.
Vänligen,
Fredrik Näs