Fem insikter från Consector om affiliate i lånebranschen

Marknadsföring på nätet har funnits i över tjugo år. Just nu är finans, nätcasino och e-handel några av de hetaste branscherna. Consector har intervjuat Anders Karlsson, grundare av affiliate-byrån Comperium för att ta reda på vad som krävs för att bli en framgångsrik affiliate. Här är en sammanfattning av hans insikter.

  1. Driv projektet med kärlek

Det är viktigare att du brinner för din sajt än att du besitter expertis inom affärssegmentet. Först när sajten är riktigt bra kommer du att kunna generera mycket trafik till en potentiell partner. Finans är ett tufft segment att lyckas som affiliate eftersom banker och finansbolag själva jobbar hårt med digital närvaro och SEO. Underskatta inte konkurrensen utan börja hellre med ett segment där konkurrensen inte är lika mördande och lär dig hantverket från grunden.

  1. Skynda långsamt

SEO och rankning i Google är A och O för dig som affiliate. Placera inte ut extra länkar som får kvaliteten på din sida att sjunka. Fokusera på Googleranking så kommer intäkterna. Låt det ta tid och gör inte massor av förändringar parallellt, för då blir det omöjligt att veta vad det är som fungerar och vad som inte gör det.

  1. Ta hjälp

Anslut dig till ett bra affiliatenätverk som Adtraction eller Adservice, men ansök inte till olika program innan du har en färdig sajt. Ta hjälp av nätverkens affiliate managers, som kan få dig att undvika de vanligaste fallgroparna och komma med nyttiga tips.

  1. Var lyhörd

Fokusera på vad du kan göra för din affärspartner och inte minst för deras potentiella kunder. Din partner måste tjäna pengar på ert samarbete, då sitter du säkert. För att detta ska bli verklighet måste du erbjuda en tjänst som fungerar och som du själv tror på. En bra domän med lite text och några länkar räcker inte.

  1. Utmaningar och möjligheter

Google arbetar aktivt med att leda trafiken förbi affilatesajterna, bl a genom att öka antalet betalda annonser i sökresultaten. Samtidigt måste du klara den allt tuffare konkurrensen från bankernas och kreditbolagens egna webbsidor i sökresultaten, vilket gör det allt svårare att tjäna pengar som affiliate. För den som jobbar hårt och metodiskt kommer det dock alltid att finnas sätt. Även på en tuff marknad som finans kommer de affilates som leder trafik med hög kvalitet att hitta aktörer som är villiga att betala för deras tjänster.

 

Av fredrik

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *