När jag såg via Facebook att Groupon fanns tillgängligt i Tromsø så hoppade jag på och gav dom min e-post adress

(varför jag inte gav dom någon av dom e-post adresserna som jag rutinmässigt använder till liknande tjänster kan man ju fråga sig). Det började ganska bra med 2-3 erbjudanden, ingenting som föll mig i smaken, men ändå ett intressant koncept. Konceptet går ju ut på att produkten skal säljas till minst 50% rabatt, i min absoluta närhet, d.vs staden jag bor i,  vilket naturligtvis är trevligt om det är rätt produkt man får tag i.

Efter en stund så slutade det helt att komma relevanta produkter, nu var det helt enkelt bara smink och kvinnorelaterade produkter som vibratorer, plattänger, etc.. Jag valde därför att avbeställa e-post utskick från Groupon och var naiv nog att tro min relation till Groupon Norge var färdig här. Istället så börjar det komma reklam från Groupon Trondheim, Groupon Bergen, och Groupon Oslo, utskick som jag alltså inte har beställt. Jag avbeställde samtliga i hopp om att det var ett misstag, istället kommer nu e-post från Groupon Travel, Groupon Tromsø,Groupon Trondheim, Groupon Oslo, Groupon Bergen, Groupon Premium, och Groupon (generell e-post te.x i samband med events på Facebook). Som jag ser det så finns det inget hopp om att komma ur Groupons spam listor, så jag får helt enkelt blockera *groupon*.tld i gmail för att slippa problemet.

Men frågan kvarstår ändå, när blev det socialt acceptabelt för företag av denna kaliber att syssla med denna sortens ljusskygga marknadsföring? För att det handlar om spam finns det ingen som helst tvivel om. Nu menar jag naturligtvis inte att det är acceptabelt för något företag att syssla med spam. Men man tycker att ett företag i den här storleken borde dra på sig en god del dåliga omdömen?

En liten sidenote: http://www.idg.se/2.1085/1.431351/tung-forlust-for-groupon Groupon blöder pengar, kan inte säga annat än att det glädjer mig.

 

har du egna erfarenheter av Groupon? Dela gärna med dig av dina åsikter.

Av fredrik

7 svar på “Groupon, spam i kubik?”
 1. Samma för min del, fast skillnaden att jag inte fick från andra groupon-”grupper”. Reggade mig en gång när det var en intressant produkt, det kom något enstaka erbjudande tills det en dag exploderade. Kom flera erbjudanden om dagen, så då avslutade jag det hela och har, kors i taket, inte fått ett mail sen dess. 🙂

  1.  Intressant, jag har fått flera mail av personer som upplever samma sak som jag, och ett par som precis som du säger att det fungerade fint att avsluta medlemskapet, så den intressanta frågan blir ju då vad skiljer oss åt? Jag har aldrig handlat av dom, så det kan ju inte vara ekonomiskt begrundat.

 2. Hej Fredrik,

  Rekommenderar att du hör av dig till Groupon Norges kundtjänst. På Groupon Sverige så garanterar vi att alla som avregistrerar sig från nyhetsbrevet tas bort från listorna, men som andra kommentarer menar ovan kan det vara så att man prenumererar på flera kategorier eller har fler konton och då måste man avbeställa var och en för sig. Vi vill inte vara ett spammingföretag. Det ska vara frivilligt att ta del av våra dagliga deals. 

  Vänliga hälsningarTherese
  via Groupon Sverige

  1.   Naturligtvis har jag skrivit till kundtjänst, jag skrev också på
   facebook gruppen och förklarade problemet, där raderades kommentaren
   utan att ni/dom kontaktade mig. Sen är det självklart inte så att jag
   har beställt medlemskap i listor för städer som ligger 200 mil bort, i
   tillägg så försvinner inte de medlemskapen som man faktiskt väljer att
   avregistrera sig ifrån.

 3. Groupon spammar mig och det är omöjligt att få dom att sluta. Har försökt ringa till dom ett antal gånger men man kommer inte fram var inne på svensk handels hemsida och dom fanns inte med på varningslistan vilket dom borde. Det vore kanske inte fullt så irriterande om dom nöjde sig med ett spam mail om dan men det rasar in. Helt sjukt är vad det är hoppas de ansvariga för groupon blir kidnappade av psykotiska krigsförbrytare och sedan lemlästade av vilda hästar på någon avlägsen plats i helvetets mörkaste hörn.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *