5 miljoner Gmail lösenord är läkt ut, är ditt konto drabbat?

En lista med 5 miljoner Gmail lösenord har postats på ett flertal forum sista dagarna, enligt hackaren är det Gmail själva som har blivit hackade, men de flesta användarna på internet, verkar fästa lite tilltro till detta, och mer gå på linjen att det är snack om en kurrerad lista av e-poster & lösenord skrapad ihop av trojaner/virus infektioner.

Så kollar du enkelt om ditt eget konto är drabbat: isLeaked.com

Jag valde först att inte ens bekymra mig med att kolla mitt eget konto, eftersom att flera artiklar på nätet indikerade att flertalet av adresserna var skrapade från andra länder än Sverige och Norge, men när en kollega i Mystore upptäckte sin egen e-post i listan, så fick jag fart på fingrarna och fick kolla upp alla mina adresser. Lyckligtvis var ingen av adresserna listade, men det får en verkligen att tänka över hur mycket värde man faktiskt har i sin identitet och inte minst sin e-post inbox. Kolla era adresser med en gång!

Sov bekvämare med tvåstegverifiering

Google låter dig aktivera tvåstegverifiering på alla Gmail konton, det är verkligen en bra ide, som gör din data & privata information mycket tryggare. Läs mer om tvåstegverifiering här: https://support.google.com/accounts/answer/180744?hl=sv

 

Av fredrik

Ett svar på ”5 miljoner gmail lösenord på vift – är du berörd? Kolla här!”
  1. Tack för tipset om tjänsten! Jag använder normalt en punkt i mitt användarnamn men Gmail gör ju det valbart (asdf@gmail.com är detsamma som as.df@gmail.com). Dubbelkolla därför ditt konto även utan punkt — så upptäckte jag att mitt lösenord läckt.

    Lösenordet är dock många år gammalt och jag kör tvåstegsverifiering sedan några år tillbaka. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *