I längre tid har jag gått och funderat på att dra igång några nya affiliate projekt eftersom jag har domäner som ligger och väntar på att bli något vettigt! Men med en ny medlem i familjen (nummer 2) sedan i september så har tiden varit knapp. Först nu börjar vi äntligen få lite överskott både i form av tid och energi.
Sist jag höll på med denna typen projekt så var det extremt tidskrävande, dels för att det var mycket manuellt arbete, men också pga problem med hosting, på min dåvarande plattform i Citynetwork. Det var helt enkelt inte nog med ramminne & tillräckligt konfigureringsbart för att köra i shared hosting.

Fokuset ligger nu på sidoinkomst, men också att en gång för alla lära mig unix och att bli en riktig terminalninja.

Verktyg:

 • WordPress
 • Woocommerce
 • Wp All Import
 • Wp All Import Woocommerce Plugin
 • Digital Ocean server
 • Ubuntu 14.04 Stable
 • Terminal

Verktygen är naturligtvis främst wordpress, Woocommerce, och Wp all import + Wpall import Woocommerce plugin, denna konfigurationen gör att jag relativt lätt kan sparka igång en ny butik/site utan att behöva lägga massiv tid i konfiguration och setup. Till hosting har jag valt Digital Oceans cloud struktur, främst för att jag kan få en stabil & enkel server på under 1 minut, men också för att dom erbjuder gratis tutorials på det aller mesta av konfiguration & installationer gratis i sin community.

Mitt första projekt på många år blev markesglasogon.se, en domän jag har haft i många år just för detta syftet.

Jag började försiktigt med ett feedbaserat projekt för solglasögon och glasögon, redan första månaden utan att ha gjort något trafikarbete eller optimeringar av något slag så fick jag in 3 affiliate sälj. till ett värde på runt 600kr. Tanken här är att en konstant uppdaterande feed skal göra det stora hästjobbet med att få in den organiska trafiken, och på kort sikt så ser det ut som att det fungerar. Nu när konceptet är testat så kan jag börja driva trafik, och jobba lite med design, så att butiken ser lite mer tilltalande ut, och inte minst blir lite mer användarvänlig. Fokuset här är naturligtvis att få besökarna att trycka på knappen som slussar dem vidare till en av butikerna jag säljer för. Det har minst sagt varit en brant inlärning eftersom jag aldrig har varit speciellt intresserad av varken unix eller terminalarbete, jag har aldrig helt sett värdet i det kontra att jobba i ett GUI.

 

För att få till detta har jag varit tvungen att lära mig:

 • Bas-installation av Ubuntu, inkl inställningar för Php.ini, vsftpd (FTP server) etc.
 • LAMP stack, d.vs apache, mysql & php
 • Multi-domain hosting via Virtual host
 • WordPress installation via terminal
 • Databas via terminal

Allt i allt garanterat småsaker för någon som är van att jobba i terminal, för mig var det dock mycket att sätta sig in i, bara att få in alla kommandon och förstå förkortningar & terminologi tar sin tid. Jag är dock glad att jag tog mig tiden, för strukturen jag har nu är fantastisk. Det är så otroligt enkelt att skallera genom att bara lägga till en ny virtual host och peka in domänen. Nu har jag full kontroll på hur saker fungerar, och vad som evt är fel när något felar. Jag kommer nog aldrig att gå tillbaka till tiden där man fick minst 1 nytt felmeddelande från Atomia per dag.

Vad kostar det då?

jag har en enkel server med följande specifikation på Digital Ocean.

 • 4GBMemory
 • 2 CoreProcessor
 • 60GBSSD Disk
 • 4TBTransfer

För detta betalar jag ganska precis 40$/månad, d.vs rufft räknat 330 sek/310 nok / månad för stort sett obegränsat antall domäner & projekt.

Härnäst blir fokuset på 2 norska domäner, treningsbukse.no, og elektronisklas.no!

jag har också en domän för reklammaterial som jag letar matchande butik till. Tips mottages tacksamt!

Av fredrik

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *