De senaste dagarna har det varit mycket snack om Googles senaste tillägg. ”priority inbox” i Gmail. Gmail är en av Googles främsta produkter, och jag vågar påstå världens mest pålitliga och bästa lösning för epost.

Men så vad är ”Priority inbox” och vad betyder det för mig som Gmail användare?
Det har sedan Maj 2009 gått rykten om att Google planerade en tjänst vid namn ”Magic inbox”, då någon upptäckte en rad i Googles open source OS Chrome OS, som beskrev en ny Gmail funktionalitet.

Priority Inbox är en s.k smart inbox som ska endast visa mail från de du kommunicerar ofta med. Priority inbox placerar sig överst i listan av mail som ett eget segment, sedan kommer mail från kontakter med ”stjärnmarkering” och sist alla vanliga eposter.

Klicka på bilden för större bild

Som man kan se i bilden så har ett nyhetsbrev från Veolia lyckats ta sig in i Prioriterad inbox, jag vill understryka att jag har aldrig skickat mail till Veolia, utan har enbart mottagit deras reklam ,sedan jag beställde en tågbiljett för c.a 4 månader sedan. Mitt epostkonto har funnits i Gmail sedan 2005, och man kan tycka att Google borde ha nog med underlag för att inte klassificera nyhetsbrev som viktig epost i min inbox.. jag har totalt 30 000 inkommande mail, och har skickat ut lite över 10 000 mail.  I skrivande stund så får jag också en ny follower på twitter.. något som tydligen är av hög prio av Gmail.

Som jag ser det så kommer denna funktion att bli speckfull av mail från facebook, forum, twitter och alla nyhetsbrev du mottar.. jag vet inte vad ni tycker. men för mig så är det inte dessa mail som borde ligga i priority inbox.
Jag hade velat se högre intelligens på denna tjänst, så att den faktiskt läser av vilka det är jag snackar med, hur ofta vi mailar, om det faktiskt är frekvent man svarar på mailet, eller om det bara är någon gång ibland.. och utifrån det kategorisera mailet som ”prioritet” eller ej

Av fredrik

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *