Att Google+ är här för att stanna råder det nog ingen tvivel om.

Google+ har fram tills nu varit begränsat till privatpersoner, och en stor del av tiden endast en begränsad skara av användare som spred sig genom inbjudningar. Jag själv var väldigt delaktig med att sprida Google+ inbjudningar genom min tidigare sida om sökoptimering, där jag delade ut över 500st inbjudningar.

Google+ är för mig en genial korsning av Facebook & Twitter, och är en mer naturlig plattform än både Twitter och Facebook. Med Google+ har jag fokus runt tjänster som jag redan använder, istället för att mitt konto är skapat runt vilka som redan finns i det sociala nätverket. Det har dock tagit mig lite tid att fullt gå över på G+, mycket eftersom jag redan har etablerat mig starkt i både Facebook och Twitter med stora vännerskaror, mycket också på grund av att jag var väldigt ivrig redan i Google Wave tiden och började använda det flitigt intill att Google skrotade projektet.

Så hur gör man för att starta en företagssida på Google+?

Att vara synlig i Google+ kommer sannolikt att vara en viktig faktor i din strategi för marknadsföring i sociala medier, Google+ växer stadigt och knappar in mer och mer på Facebook, någon direkt övertagelse av tronen som den största sociala media plattformen tror jag inte det är snack om, mest för att Google+ för mig känns nischat mot branschfolk, jag ser inte för mig att föräldrar och andra som är på Facebook idag för att enbart hålla kontakt med vänner och spela spel kommer att byta till Google+ bara för att dom växer.

Etablering av din företagssida i Google+

På höger sida i kolumnen intill huvudinnehållet hittar du en bit ned en knapp som heter: ”Skapa en sida i Google+” under rubriken: Google+ sidor.

När du har klickat på länken får du förfrågan om vilken typ av sida du vill lägga till: ”Lokalt företag eller lokal plats”, ”Produkt eller ett varumärke”, ”Företag, institution, eller organisation”, ”konst, underhållning eller sport”, ”Övrigt”. Alternativen är relativt självförklarande så vi går inte närmare in på det. I detta exempel har jag valt att skapa en ”produkt eller varumärke” sida, då jag använder denna guide för att skapa en företagssida åt Domainz.se, som för övrigt är mitt absolut största projekt. När man väljer ”produkt eller varumärke” får man dessa alternativ att fylla ut:
Beroende på vilken huvudkategori du väljer får du fylla i varierande mängd och typ av information. Kom ihåg att göra din sida tillgänglig för alla, och se till att skriva ut länken till din webbsida. Alla länkar man kan få är bra! När du har klickat på ”skapa” så genereras din sida, och du får nu en ny meny där du med max 10 ord ska beskriva din sida, du får också möjlighet att ladda upp en profilbild för din sida. Detta utgör bara din grundprofil, efter att du har registrerat sidan och går in och editerar den så kan du fylla i mycket mer grundläggande information om sidan. Slutligen får man en chans att med sitt huvudkonto (notera profilbilden intill textformuläret) marknadsföra sin nya företagssida/kanal till de som följer huvudkontot. Efter att detta är gjort och du trycker på knappen som heter ”slutför” så har du skapat din Google+ sida för företag

Det är enklare att förstå hur detta fungerar om man tänker på sin sida som ett nytt konto, och inte bara en sida.

Din nya sida kan ha sina egna följare (cirklar) och kan också följa egna personer oavhängig av ditt huvudkonto. Du kan skriva artiklar, publicera länkar, och kommentera med din nya profil (sida), precis som med huvudprofilen. Under profilbilden i vänster kolumn intill huvudinnehållet kan man hantera vilka profiler man vill jobba med, man kan enkelt skifta mellan olika sidor och sin huvudprofil genom denna meny.
Sådär, nu vet du hur man startar en ny sida för ditt företag direkt i Google+, jag hoppas att du passar på att ta en titt på min sida för Domainz.se med när du ändå är igång: Domainz.se på Google+

Vänligen,
Fredrik Näs

Av fredrik

Ett svar på ”Hur startar man en Google+ företagssida?”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *