Finns det något mer irriterande på tv än dålig opersonlig TV-reklam? (kanske ”reality TV” men det här handlar om reklam)

Att se opersonlig och dålig reklam, skapar det verkligen köplust?

De flesta av oss ser på tv några timmar per dag, hur många gånger under denna tid bombarderas vi av reklam som absolut inte skapar någon köplust? Det är en sak med opersonlig reklam, det är svårt att nischa reklam till tittaren utan att tittaren avslöjar sin ålder, kön och intressen genom någon sorts konto. (Jag menar dock att det går).

Något som irriterar mig riktigt mycket är dålig reklam, d.vs reklam som bara är kastat ut i tv-rutan med enbart syfte att visa upp produkten, ingen säljande story, ingen skådespelar talang, och allt för ofta är det dubbat. Jag menar är det verkligen så ointressant för dessa företag att sälja? Man använder amerikanska fotomodeller som med ett orgasmiskt smil över ansiktet skrubbar golv, gör ren ugnar och målar väggar medan de kippar efter luft för de kanhelt enkelt  inte förstå att resultatet är så enormt bra. Det är gärna männen som jobbar med detta, medan barnen leker och kvinnan ligger på soffan med ett smil på läpparna samtidigt som hon granskar mannens arbetsgång. Sån här reklam gör mig irriterad, jag köper definitivt inte en produkt som marknadsförs på detta viset.

Värst av allt är företag som i sin reklam nedvärderar konkurrenter genom att antingen klanka ned på priser, eller försöker häva sin egen firma över den andra genom att framhäva brister i den konkurrerande firman. 1888 är ett sånt företag. 1888 är en Norsk teletjänstoperatör som alltså på beställning googlar ett nummer åt någon som ringer in. (hur detta fortfarande kan vara en företagsidé idag 2011 är för mig oförståeligt med alla smarttelefoner och apps.) I reklamen nedan som alltså går på Norsk Tv ser vi hur de ”utför ett test” för att visa hur mycket bättre de är än den stora konkurrenten 1881.
httpvh://www.youtube.com/watch?v=MLcULTVoACE

Jag vet inte med er, men denna formen för marknadsföring gör mig irriterad, jag skulle aldrig någonsin drömma om att använda tjänsten till ett företag som presenterar sig på detta viset. Snarare så väljer jag att betala det dyrare priset och går för konkurrenten 1881.

1881 har också ganska roliga reklamer, underhållande och bra produktionsvärde

httpvh://www.youtube.com/watch?v=IfVY6MXkhh0&NR=1

Jag vill se smart reklam!

Baserat på ett profilbaserat konto där jag uppger mina intressen, livssituation, ålder, kön och stad/ort jag bor på. Och därigenom får nischad reklam som är intressant för mig eller mitt hushåll. Alternativt tv-reklam som är baserad på de program jag ser på, där man tar målgruppen för programmen som målgrupp för reklamen (detta borde också kunna anpassas till den adress abonnemanget är knutet till, för att skapa lokal nischad reklam). Det är 2011, snart 2012, är det inte dags för en revolution för TV som media?

Av fredrik

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *