Här kommer en uppdatering på mina projekt inom webb & domäner.

Domainz.se: Domainz rullar på fint rent funktionsmässigt, några mindre buggar med notifieringar av Whois ändringar i vår nya tjänst whois-missmatch. Funktionen sänder ut enorma mailmängder epost på WHOIS ”hickups” vi verifierar whois en gång i dygnet, och får ibland förändrade värden som vi då rapporterar kunden om. Det verkar som att endel av dessa whoisvärden ändras temporärt under några timmar av dygnet. Saker som Owner, registerd(yes/no) och annan vital information. Detta har främst varit ett problem på .CO.UK domäner, men ser också ut att påverka andra tld:er. Vi har också precis som alla andra som samlar in statistik från Google sprungit på problem med Google Captcha, som numer förhindrar att man automatiserar sök på Google databasen.


Sokoptimering.net

Uppbyggnaden av min sida om Sökoptimering går bra, artiklarna har kommit på plats, on-site seo ser bra ut, återstår lite fix med h3-h6 taggar och lite statisk HTML fix. off-site seo ser också bra ut tilll en start, jag har använt några sidor i mitt nätverk, och har börjat använda http://sokoptimering.net som signatur när jag naturligt kommenterar på andras sidor. Problemet här är att jag har tydligen fått tag i en domän som är svartlistad av Google, faktiskt svartlistad och inte i något filter. Detta vet jag genom att sidan inte indexerar, Jag ser i Google Webmaster Tools att sidan spindlas igenom av Google varje dag, men att dom inte tar med sig något till indexering. Jag ser också på DomainTools att domänen har haft ett flertal ägare under de senaste 3 åren. Tydligen så har någon av dessa lyckats använda domänen på ett sånt sätt bryter grovt mot Googles riktlinjer. Lite tråkigt såklart, men jag har inte get upp, har skickat in en önskan om granskning till Google via Google Webmaster Tools, har också skrivit en post på Googles hjälpforum för att se om dom kan göra något. Om det inte blir någon framgång här, så tvingas jag att 301:a domänen till en ny adress. Blir dock svårt att finna en lika bra domän som är ledig eller till rimligt pris.

KeyWordtool.se

Keyword Tool sidan går bra, ett par artiklar, och ett par länkar, kommer att öka på både artiklar och länkar i successiv takt, inga problem registrerade på denna sida.


projekt

Länkar.nu

Länkar.nu tog jag direkt efter förfall från förra ägaren. har installerat WordPress på denna, men har inte gjort något mer med den än. Funderar faktiskt på en artikelkatalog eller länkkatalog.


Wpplugin.se

Min senaste sida som har fått innehåll, ämnet WordPress plugin ligger mig nära om hjärtat och känns otroligt lätt att skriva om, har fått in c.a 3 artiklar på sidan, och har en 4:e färdig för publicering. har varit ytterst försiktig med inlänkningen på denna, då jag föredrar att få några få till en början, och sedan öka i takt med att artiklarna publiceras. Jag satsar också mycket på djuplänkning för denna domän, mest för att mäta hur effektivt det egentligen är med djupa länkar.


Bloggsaker.se

Bloggsaker.se är som jag skrev tidigare en domän som jag blev pålurad via WN, eller lurad.. användaren som sålde mig domänen Nickylicious uppgav falsk statistik i försäljning av domänen. Jag har dock tagit tag i domänen, ändrat lite på innehållet, tillfört länkar och fixat den eländiga seo-struktur som tidigare ägare hade på sidan.


Newsbase.se

Denna har samma historia som Bloggsaker.se, köpt av samma bedragare. har ändrat i strukturen på denna, och framför allt tagit bort den automatiska raderingen av gamla artiklar när dom når ett visst datum… (har aldrig varit med om ett så korkat uppsätt tidigare). Har fixat in Adsense på denna, och börjar se att det tickar in pengar, även om inte profiten är så stor som väntat då trafiken inte var i närheten det som utlovades. Detta blir en skräpdomän som endast används till att driva trafik och seokraft.


Slutledning:

på det stora hela så känns det som att det går bra, de flesta sidor genererar tillräckligt med adsense intäkter för att det ska vara intressant att fortsätta med dom, och jag märker varje dag att mitt nätverk växer sig större.
Jag kommer under april/maj att försöka lansera ytterligare 10 webbsidor på domäner som jag har liggande. jag går om c.a en vecka i pappa permision här i Norge, så jag har 1 vecka komp ledigt, 10 vekor pappa permision och 4 veckor semester i ett svep, d.vs mycket tid till utveckling och att skriva content. Domänportföljen har dock utrymme för ett 100 tal sidor till. Målet är att ha lanserat samtliga sidor under 2011. Varje sida ska i sin tur generera sin egen domänkostnad i intäkt som ett absoluta minimum.

Av fredrik

2 svar på “Projektstatus för mina nyare domäner”
    1. Tack Simon, jag kryssar alla fingrar jag har 🙂 Gillar domänen, och har jobbat en hel del med den, så det vore tråkigt om det skulle vara ett fruktlöst projekt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *