Denna bild är från vecka 16

Idag äntligen så har jag känt min Son sparka, han är nu snart 22 veckor gammal (på torsdag) och börjar verkligen att växa till sig, enligt statistik ska han vara ca 500gr tung och vara ca 22-24cm lång. Det låter inte som så mycket, men I tillägg får man räkna med en moderkaka på ytterligare 500gr och en massa fostervatten så Kjersti börjar verkligen att bli stor. Det är så otroligt härligt att se hur hon växer allt eftersom vår son blir större. Vårat senaste möte med Jordmor (barnmorska) gav oss ett födseldatum på 31:a Maj.

Ikväll när Kjersti skulle gå och lägga sig och jag höll på att stoppa henne till sängs då hon måste upp tidigt imorgon, så sa hon att han sparkade väldigt mycket. Hon har känt sparkar i ca 2 veckor nu, men dom har inte varit starka nog att känna utifrån ovanpå magen. Men idag när hon gick å la sig så sa hon att han sparkade hårt och ganska mycket. Så jag la handen på hennes vänstra sidan av hennes mage.. å kände ganska omedelbart någonting som tryckte mot min hand. Både jag och Kjersti kände rörelsen, så det var egentligen ingen tvivel om att det var våran son. Kort därefter kände jag en hårdare mer markant spark som Kjersti med kände. Alltså.. idag den 19:e Januari 2010 kände jag min sons första rörelser. En helt obeskrivligt härlig känsla

18 veckor to go!

Vänligen,
Fredrik Näs

Av fredrik

8 svar på “Idag hände någonting otroligt!”
  1. Det är jag helt säker på att du får! Och det är verkligen verkligen verkligen någonting att se fram emot!

    Vi har redan gått totalt amok i babytings, vi saknar typ välling flaskor.. resten har vi handlat, och då är det ändå typ 4 månader kvar till leverans 🙂

    Vänligen,
    Fredrik Näs

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *