Okej jag erkänner, jag lider av selektiv minnesförlust, Det är helt enkelt omöjligt att komma ihåg den här bloggen trotts att jag tycker det är riktigt roligt att skriva på den. Hursomhelst, jag ger det ett nytt ”go”! (det ska sägas att all min tid går till en av mina andra projekt nu, Domainz.se, vi utvecklar Sveriges oslagbart bästa domänbevaknings tjänst! Ta en titt!)

Hjälp nu närmar det sig födsel, nukommer hon snart! vi är 37 veckor och 4 dagar in nu (Torsdag). Det vill säga, 2 veckor och 3 dagar kvar.. med andra ord kan hon komma precis när som helst nu. Men vi är redo och vi glädjer oss enormt.Ibland kommer jag på mig med att jag smakar på ordet ”pappa” det känns lite knepigt, men också väldigt härligt.
Kjersti har ont, men hon tacklar det bra, hon har haft bäckenlösning ända sedan vecka 8 c.a och har kämpat sig genom både jobb, skola och praktik innan hon till slut blev sjukskriven, gott måste jag säga! Det har varit en stressig tid fram tills nu.
Vi bestämde oss i höstas för att vi skulle flytta till Tromsö när Kjersti var klar med skolan i Mars, men för att det skulle bli en reel möjlighet så var vi tvungen att fixa massor, dels med skolor, utsättelse av hennes bachelor (kandidat examen), undersöka om det var möjligt att vara mammaledig på en annan ort än den man är anställd i, och massor av andra saker. För att inte nämna själva resan upp som var c.a. 200mil då vi körde genom Sverige p.ga isiga vägar och snöstorm. Vi anlitade en flyttfirma med goda omdömen och väldigt rimligt pris, Alta Flyttexpress blev det. I tillägg så var svärfar snäll nog att komma ner från Tromsö och köra vår nya bil upp med oss.

När vi väl kom oss till Tromsö så möttes vi av en lägenhet som såg ut som ett circustält, missförstå mig inte, det var proffesionellt målat och inget slarv, men färgvalen var just -90tal eftersom att det inte var målat sen dess. Därför var det första vi möttes av obehandlad halvpanel med röd/orange målad väv ovanför. Vidare in så kommer vi till badrummet, som står i direkt kontrast genom att vara ”brandgult/orange”, med samma färg på golvmattan.. så kommer vi in i ”stuen” eller vardagsrum som vi Svenskar säger, det var det väl inte så illa när vi tänker tillbaka, här var det obehandlad halvpanel och vita väggar, men det vägdes snabbt upp av köket och det största sovrummet, köket var mörkgrönt med en lenoliummatta istället för kakel, mattan är mint-grön och har 3olika färger av pastelstreck i sig… (vad kan jag mer säga?!) och sovrummet var vinrött med obehandlad halvpanel.

Vi använde oss av i alla fall 2 veckor innan allting var målat och klart, det blev ”äggvit” i hela lägenheten och målat panelen fick vi med gjort. T.om den stygga linoleummattan i köket fick sig 3 lager av en antracitgrå färg som matchar riktigt snyggt mot dem rostfria köksvarorna vi köpte när vi flyttade in. Resten av tiden har vi använt på att köpa in alla baby saker man behöver, för det är onekligen mycket mycket mycket mer än vad man tror. Vagn med baby & sport-del, Sängen står på plats med madrass, sänghimmel speldosa och sängsätt i ljusaste rosa Vi har fått en vaga som vi har målat vit och med en rosa ”prinsesskrona” på. Vi har även fått köpt en sån babymatta att ha på tvättmaskinen, en bilbarnstol har vi fått lånat, sån special hink för att samla blöjor i och alla andra små tillsyns obetydliga saker som man bara måste ha enligt min sambo! Så nu väntar vi helt enkelt på att hon ska komma..

Jo du läsr rätt, jag skriver ”hon” På vårat första ultraljud i vecka 16 så fick vi besked att vår baby till största sannolikhet var en son, varpå vi begav oss ut och började handla babysaker i blått.. sen senare i c.a vecka 27-28 så var vi på ett 3D Ultraljud i Oslo. som vi köpte av en privat klinik varpå ultraljudsteknikern(?) sa att han var helt säker på att det faktiskt inte var någon prins, utan en liten prinsessa vi väntade oss. Han var så säker på sin sak att han lovade oss gratis 3d ultraljud på nästa baby om han hade fel! Lustigt nog så såg jag i tidningen häromdagen att det har öppnat en ny 3d ultraljudsklinik i just Tromsö och på bilden så är det just samma tekniker som blir intervjuad ang att ha öppnat klinik här med! Så om c.a 2 veckor ska han få besök med resultaten!

Bedöm själva, är det en sessa eller en prins?

Nu är det dags att sova här, klockan är nu 03:01 på natten och jag är minst sagt en trött ”pappa”.

Vänligen Fredrik Näs

Av fredrik

4 svar på “Nu drar det ihop sig”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *